Bennacer majstorijom obezbijedio Milanu bod na teškom gostovanju u Bergamu

Serija A

Bennacer majstorijom obezbijedio Milanu bod na teškom gostovanju u Bergamu

Edmir Škorić

U derbiju drugog kola italijanske Serije A u Bergamu su se sastali Atalanta i Milan, a završeno je remijem (1:1).

Aktuelni prvak Italije u prvom kolu je s 4:2 pobijedio Udinese, no večeras je imao jako teško gostovanje u susjednom Bergamu.

Atalanta je godinama skidala skalp velikanima i uglavnom se protiv nje svi moraju dobro namučiti ako žele da ostvare pobjedu. Milan je imao plan da se kući vrati sa sva tri boda, ali je na kraju osvojio jedan.

Rossoneri su slabo odigrali prvo poluvrijeme, u kojem je Atalanta vodila s 1:0, golom Malinovskog u 29. minuti. Najbolju šansu gosti su imali preko Messiasa, koji je imao potpuno samog Tonalija, ali je bio sebičan, sam pokušao i sve upropastio.

Izmjene koje je izvršio trener Stefano Pioli pomogle su Milanu da se vrati. Ismael Bennacer postiže prekrasan pogodak u 68. minuti i donosi konačnih 1:1.

Do kraja su i jedni i drugi nastojali doći do sva tri boda, ali mreže se više nisu tresle.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Obje ekipe su sa po četiri boda u gornjem dijelu tabele. Milan će u narednom kolu na San Siru ugostiti Bolognu, dok će Atalanta na gostovanje u Veronu.

Drugo kolo kompletirat će se sutra utakmicama Roma - Cremonese i Sampdoria - Juventus. U subotu su se sastajali još Empoli - Fiorentina (0:0) i Napoli - Monza (4:0).

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RajvoSa1987
Šteta za Milan što ovu utakmicu nije dobio, fali Krunić u veznom redu, osjeti se to, nema veze, FORZA MILAN!
4 4
ViniJr
Užasno je gledati šampiona kako u sudijskom nadoknadi kombinira na svojoj polovici i odigrava sa golmanom kao da zadržava vrijeme umjesto da dižu loptu na dva visoka napadača koja su bila na terenu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi