Na semaforu 90. minuta, Hoffenheim gubi od Leipziga, a onda na scenu stupa Andrej Kramarić!

Hrvat donio bod svom timu

Na semaforu 90. minuta, Hoffenheim gubi od Leipziga, a onda na scenu stupa Andrej Kramarić!

Endin Čaušević

Hoffenheim je večeras na svom terenu uz dosta muke izbjegao poraz od Red Bull Leipziga (1:1), a junak domaćih na kraju bio je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić koji je postigao gol u posljednjim minutama utakmice.

Leipzig je imao ulogu favorita u večerašnjem meču 32. kola Bundeslige i vodio je veći dio utakmice, ali su domaći nekako na kraju uspjeli da izbjegnu poraz.

Gosti su do prednosti stigli u 38. minuti kada je Benjamin Šeško zabio gol za 0:1 nakon što ga je sjajno uposlio Raum.

U nastavku utakmice bilo je nekoliko dobrih prilika na obje strane. Leipzig je imao šansu da stavi tačku na meč i osigura tri boda, ali to nije uspio da napravi.

Naravno, kako obično biva u fudbalu Hoffenheim je na kraju to kaznio i u posljednjim minutama utakmice uspio je da dođe do remija.

Igrala se 90. minuta kada su domaći uspjeli da poravnaju na 1:1 na oduševljenje publike na tribinama, a na scenu je stupio hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić koji je zatresao mrežu Leipziga.

Oglasi

Bulter je bio asistent i sjajno je centrirao lotpu u kazneni prostor Leipziga, a tu se odlično snašao Kramarić koji je glavom pogodio za 1:1 i veliko slavlje na tribinama.

Pogodak Kramarića za bod Hoffenheima u meču protiv Leipziga možete pogledati na OVOM LINKU.

Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao, a treba istaći da su gosti od 72. minute igrali s igračem manje nakon što je Xavi Simons dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Leipzig je ranije uspio da osigura plasman u Ligu prvaka zbog čega im remi protiv Hoffenheima neće teško pasti.

S druge strane Hoffenheim je osvojenim bodom uspio da dođe na sedmo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Hoffenheim ima 40 bodova baš koliko i Freiburg koji sutra gostuje Kolnu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U borbi za sedmo mjesto je i Augsburg našeg Ermedina Demirovića koji sutra igra u gostima protiv Borussije Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi