Ronaldo zna šta radi: Al-Nassr Real Madridu poslao ponudu od 100 miliona eura!

Arapi opet "napadaju"

Ronaldo zna šta radi: Al-Nassr Real Madridu poslao ponudu od 100 miliona eura!

Edmir Škorić

I ovaj ljetni mercato mogao bi proteći u znaku bogatih Saudijaca koji namjeravaju napraviti novi val transfera iz Evrope, a prvi je počeo Al-Nassr Cristiana Ronalda.

Jasno nam je svima šta se dešavalo nakon Mundijala u Kataru, kada je počeo egzodus fudbalskih majstora iz Evrope na Bliski istok. Čini se kako je počelo upravo Ronaldovim transferom u Al-Nassr. Kasnije će redom dolaziti mnogi slavni igrači kao što su Firmino, Mane, Brozović, Neymar, Mitrović, Milinković-Savić, Kante, Fabinho, Ruben Neves, Ibanez i mnogi drugi.

Al-Nassr se zaista dobro pojačao s Ronaldom, Maneom, Otavijom, Brozovićem..., ali sve to na kraju nije bilo dovoljno da se osvoji titula, pa su čelnici kluba zasuli rukavu na početku ljeta i već obezbijedili prvi potpis, a radi se o Ronaldovom bivšem saigraču iz Juventusa Wojciechu Szczesnyju, s kojim je navodno sve dogovoreno i on će ubrzo potpisati ugovor sa Arapima.

A sada dolazi "breaking news" sa Bliskog istoka i informacija koje govore da je Al-Nassr ponudio enormnih 100 miliona eura Real Madridu za potpisivanje Antonija Rudigera, jednog od najboljih stopera na svijetu.

Vjeruje se da je Nijemcu ponuđen unosan četverogodišnji ugovor i data sva moguća obećanja samo da dođe. A Real nije namjeravao da proda Rudigera i vjerovatno će teško na to pristati. Nijemac je jedan do ključnih igrača, no fudbalsko tržište je postalo takvo da je u roku od par sati sve moguće.

Oglasi

Rudiger je kao slobodan došao iz Chelseaja u julu 2022. godine, što znači da bi Real dobro profitirao da prihvati ponudu, ali pitanje je kako i sa kim nadomjestiti taj gubitak.

On je upisao 101 nastup za Real u svim takmičenjima i odigrao je važnu ulogu u osvajanju La Lige, Lige prvaka, Kupa kralja i FIFA Svjetskog klupskog prvenstva. Trenutni ugovor tarje mu do ljeta 2026. godine, ali ima gigantsku otkupnu klauzulu od čak 400 miliona eura.

U 31. godini se suočio s teškim izborom, da krene za novcem, mada ga i u Realu ima, ili da ostane da igra na visokom nivou i u najboljem klubu na svijetu. Naravno, Saudijci za sebe prednost vide u tome što je Rudiger musliman i što bi mogao u potpunosti osjetiti islamsku kulturu ako pređe u Rijad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A samom Rudigeru ovo ne dolazi u najboljem trenutku. Nalazi se u kampu njemačke reprezentacije i sprema se za utakmice Eura. Imao je, sudeći po pisanju Bilda, okršaj na treningu jučer i to sa napadačem Brussije Fulkrugom, protiv kojeg je nedavno na Wembleyju igrao finale.

Ipak, strasti su se brzo smirile, a iz njemačkog tabora uvjeravaju da je cijela priča prenapuhana i da je "atmosfera na zavidnom nivou".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Zar ne pise tu da je njemu 25mio po 4 sezone ponudjeno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi