Adriano zaplakao kada je dobio vijesti koje čeka cijeli život

Ide na stazu slavnih na Marakani

Adriano zaplakao kada je dobio vijesti koje čeka cijeli život

Endin Čaušević

Adriano je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača na svijetu, ali nikada nije uspio da pokaže svoj puni potencijal zbog problema koje je imao u privatnom životu.

Nekadašnji brazilski fudbaler proslavio se fantastičnim igrama u dresu Intera i važio je za jednog od najboljih napadača na svijetu. Adriano je i s dosta uspjeha igrao za reprezentaciju Brazila, ali sve se u potpunosti promijenilo nakon smrti njegovog oca.

Adriana je žestoko pogodilo što je njegov otac preminuo i nakon toga pao je u depresiju. Brazilac je često propuštao treninge Intera zbog toga što je bio pijan, a klub je odlučio da je najbolje da se rastanu.

On se vratio u Brazil gdje je igrao još nekoliko sezone, te je imao u Evropi još jednu epizodu kada je igrao za Romu. Međutim, više se nije uspio vratiti u formu u kojoj je bio u Interu, te je na kraju na tužan način odlučio da završi karijeri.

Njegovi problemi s alkoholom i depresijom su trajali nekoliko godina i čini se da je ovaj 39-godišnjak tek nedavno uspio da stane na svoje noge i malo razmisli o svemu.

Adriano se ponovo našao u centru pažnje nakon sinoćnje objave na Instagramu. Naime, on je objavio veoma emotivne fotografije na kojima se vidi kako plače, a na kraju je objasnio šta se dešavalo.

Oglasi

Naime, on je dobio vijesti da će biti dio staze slavnih na legendarnoj Marakani i tako će se pridružiti velikanima. Adriana je to itekako potreslo i nije mogao da sakrije svoje suze.

"Ovo su fotografije kada sam primio vijesti da ću biti dio staze slavnih na Marakani. Hvala vam na svemu. Veoma sam uzbuđen jer je ovo bio uvijek moj san", poručio je Adriano.

No, također objavljeno je da će ceremonija u Rio de Janeiru biti tek kada se navijači vrate na stadion kako bi Adriano mogao biti predstavljen na stazi slavnih pred punim stadionom.

Prije nekoliko mjeseci mjesto na stazi slavnih dobio je i Neymar, a prije njega ovu čast su još imali Pele, Garrincha, Zico, Romario, Socrates, Ronaldinho, Ronaldo i Marta.

Top Komentari

Mele
Imao je Brazil jos igraca koji zasluzuju biti tu. Dunga, vjeciti kapiten, Roberto Carlos, Rivaldo,Bebeto, Denilson itd itd--
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi