Zvijer ne zna šta će: Niko ne smije da se bori sa njim

Khamzat Chimaev u problemu

Zvijer ne zna šta će: Niko ne smije da se bori sa njim

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev postao je strah i trepet u MMA svijetu.

Čečenski borac upisao je tri pobjede u UFC-u za samo dva mjeseca. Sve tri su bile brze i efikasne, ali Chimaev je nakon svega sam sebi napravio problem.

Sada nijedan borac iz velter kategorije ne želi da se bori sa njim. Svi su svjesni da je borba sa čečenskom zvijeri 'loš poslovni potez' i redovno odbijaju borbe.

Prozivao je Chimaev mnoge. Niko nije uzvraćao, pa je Chimaev odlučio da se potpuno prebaci u srednju kategoriju u kojoj je nedavno ekspresno za 17 sekundi nokautrao Geralda Meerschaerta.

S obzirom na to da iz veltera svi bježe od njega, probat će da nađe rivala u srednjoj i u oktagon želi što prije da uđe.

Chimaev je trenutno u karijeri na omjeru od 9-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi