"Borite se kući": Seksistički Khabibov savjet izazvao ogorčenost

Gostovao na tribini u Saudijskoj Arabiji

"Borite se kući": Seksistički Khabibov savjet izazvao ogorčenost

UFC zvijezda Khabib Nurmagomedov izazvao je ogorčenost nakon seksističkog odgovora na pitanje o ženama u UFC-u.

Dagestanski borac rođen u Rusiji, prisustvovao je tribini u Saudijskoj Arabiji i izazvao kontroverzu nakon što su ga pitali koji bi savjet dao ženama koje bi željele da se bave borilačkim sportovima.

"Za žene, imam vrlo dobar savjet, budite borci u kući", rekao je on i dodao: "Još jedan savjet, uvijek pobjeđujte muževe".

Jedan od fanova MMA rekao je da su njegovi komentari zastarjeli, od prije 50 godina.

Khabib je u žižu medijske scene došao izazvavši kontroverzu kada je napao članove tima Conora McGregora nakon što je savladao irsku UFC zvijezdu na meču u oktobru u Las Vegasu, zbog čega mu je trenutno suspendovana UFC licenca.

Khabib bi navodno mogao bi da prati McGregorov put i da odmjeri snage u boksu sa Floydom Mayweatherom, iako se Amerikanac sprema da se suoči sa japanskim kikbokserom Tenshin Nasukawa za Novu godinu.

Mnogi vjeruju da on želi ostati u UFC-u i da bi se mogao boriti protiv 34-godišnjeg Amerikanca Tonyja Fergusona 2019. godine, no ni on ni McGregor ne mogu objaviti svoju sljedeću borbu dok ne bude okončan njihov slučaj pred Sportskom komisijom države Nevada zbog nasilja proizvedenog nakon njihove borbe. Ročište je zakazano za 10. decembar u Las Vegasu.

Predsjednik UFC-a Dana White rekao je da će jednogodišnja suspenzija za Khabiba biti "nepoštena", ali priznaje da bi komisija na taj način "poslao poruku".

Top Komentari

Alkma
Cuj uastario hehe e hejde objasnite mi ko je civilizovani,jelk civilizacija da zena hoda polu gola po ulici,da hoda po klubovima pije alkohol,da je posjeduje ko stigne,ili je civilizovanine da je obucena prikladno,da je majka da cuva svoju djecu da bude supruga muzu da se postoju i vole,danas ko ima obraz i ko je moralan vi ga nazivate necivilizovanim
41 0
Hamic14
Dana White je musko!!! Edukacija POD HITNO potrebna na portalu sportsport.ba Ovo nije prvi apsurd koji sam procitao!
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi