Ne propustite prvi noćni Red Bull Homerun 9. marta na Jahorini!

Endin Čaušević

Najzabavnija utrka na snijegu, Red Bull Homerun, zakazana je za 9. mart na Jahorini, a ovo jubilarno deseto izdanje je posebno po tome što se održava u noćnom terminu.

Kao što je već svima poznato, Red Bull Homerun je "čisto ludilo", koje predstavlja uzbudljiv masovni spust nekoliko stotina skijaša i snowboardera od vrha do dna planine u fer i sportskoj borbi za pobjedu. Najbrže učesnike utrke čekaju bogate nagrade, ali i ponekog lucky losera.

Svi oni će se 9. marta okupiti na Jahorini i u 18:00 sati krenuti sa starta ski staze Ogorjelica te pojuriti ka cilju, koji će se nalaziti ispred kolibe hotela Termag. Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada, uslijedit će after party za pamćenje namijenjen učesnicima i publici, a trajat će od 19 sati pa do dugo u noć.

U utrci mogu učestvovati svi koji to žele, punoljetni amateri i rekreativci bez obzira na spol, dok je mlađim od 18, a starijim od 16 godina, dozvoljeno učešće uz saglasnost roditelja. Također, učešće je potpuno besplatno, no ne treba zaboraviti obaveznu prijavu.

Prijave se vrše putem email adrese homerun@jahorina.org ili pozivom na telefonski broj 066/000-220. Oni koji se odluče za učešće u posljednji trenutak, prijaviti se mogu i na dan same utrke u Red Bull šatoru i to u periodu od 11 do 14 sati. Svi učesnici prije starta trebaju preuzeti dres sa startnim brojem, dok je korištenje kacige obavezno.

Pravila za učesnike su jednostavna i jasna. Svi skijaši i snowboarderi startaju u isto vrijeme, trče u pancericama/bucama 150 metara do svojih skija ili boardova, nakon čega se što brže spuštaju do cilja, a prvi koji pređe ciljnu liniju će biti pobjednik. Treba napomenuti da svaki namjerni fizički kontakt znači diskvalifikaciju, a isto čeka i one koji ne budu poštovali startnu liniju.

Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija, najbrža skijašica, najbrži skijaš, najbrža snowboarderka, najbrži snowboarder i najbolji kostim. Upravo je kategorija "najbolji kostim" novitet, a tema će biti osamdesete. Nagrađen će biti učesnik ili učesnica s najkreativnijim retro izgledom.

Bez obzira da li ćete učestvovati u utrci Red Bull Homerun ili želite pružiti podršku učesnicima te uživati u partyju, zabilježite datum i lokaciju: 9. mart, Jahorina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.