Odluka Disciplinske komisije NFSBiH

Santos nije dobro prošao: Željezničar bez najboljeg igrača u narednom periodu

Haris Zilić

Disciplinska komsiija NFSBiH danas je donijela odluku i o suspenziji za fudbalera Željezničara Santosa koji je pocrvenio u derbiju protiv Borca početkom drugog poluvremena. Brazilac nije dobro prošao nakon odluke Komisije.

Nezvanično, iz Komisije su gledali snimak i utvrđeno je da se radi o namjernom udaranju laktom, a ne nesmotrenom, pa je kazna tri utakmice.

Dakle, Plavi će bez jednog od najbolih fudbalera igrati u naredne tri zvanične utakmice pod okriljem N/FSBiH. 

  
Santos je protiv Borca zaradio direktan crveni karton. 

To znači da će Brazilac propustiti domaći meč protiv Posušja za deset dana, zatim i prvu utakmicu na proljeće kada Željezničar gostuje kod Igmana, kao i utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Na teren bi se trebao vratiti u utakmici 21. kola protiv Slobode, a dobra stvar za navijače Željezničara je da bi na raspolaganju Mulaliću trebao svakako biti i za sarajevski derbi koji bi se trebao igrati osmog marta naredne godine.

Clarismario Santos je ove sezone u dresu Željezničara nastupio 18 puta u svim takmičenjima, te ima učinak od dva gola i jedne asistencije.

Inače, Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila je i FK Željezniačar zbog dešavanja na posljednjoj utakmici protiv Borca. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

  
U utakmici koja je podigla mnogo prašine Borac je s 1:2 slavio kod Željezničara na Grbavici. 

FK Željezničar je kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine za narednu domaću utakmicu, kao i s 10.000 KM.

Sarajevski tim kažnjen je zbog upotrebe pirotehnike od strane svojih navijača, kao i zbog loše organizacije utakmice (bacanje baklji ka navijačima Borca).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.